Kutyanyírás

Kutyanyírás

Rendkívül fontos, hogy a kutya szőre megfelelő méretű és formájú legyen. A házi kedvenc ápoltsága ugyanúgy nagy figyelmet és szakértelmet követel, mint az emberé. Nem mindegy például, hogy kedvenc háziállatunk szőre milyen hosszú a hideg hónapokban és a nyári melegben, hiszen ez még a kedvét és a hangulatát is nagyon meghatározza. Egy megnyírt, ápolt külsejű kutyus sokkal boldogabb, kényelmesebben érzi magát, mint piszkos, elhanyagolt társai.

Egyes kutyafajták különleges nyírást és szőrformát igényelnek, ezt a gazdik otthon, szakértelem hiányában nem tudják elvégezni. Ezekben az esetekben fordulnak kutyakozmetikushoz, hogy a kutyanyírás szolgáltatást igénybe vegyék.

Ha jön a tavasz, érdemes kis kedvencünket is lengébb „ruhába” öltöztetni. A szőr a nyári melegben megterheli a kutyák szervezetét, ezért fontos, hogy a megfelelő méretűre és formájúra nyírják őket. A szőr gondozást igényel, hogy a kedvenc minél komfortosabban érezze magát.

Bizonyos kutyafajták csak a formára nyírt szőrzettel teljesítik a fajtára jellemző tulajdonságokat, ezért szőrük folyamatos ápolást és nyírást igényel. A formára nyíráshoz azonban már megfelelő szakértelem szükséges, ehhez kutyakozmetikus kell.

Házi kedvenceink sokszor nem szeretik, ha a szőrüket birizgálják, babrálják, a kutyakozmetikus viszont úgy tudja elvégezni a kutyanyírást, hogy az eb szinte észre sem veszi azt. Önnek nem kell küszködnie, harcolnia kutyájával, elég, ha gyönyörködik boldog és kiegyensúlyozott kedvencében.